Nieuws

Gistel­se Steen­weg tij­de­lijk afge­slo­ten voor risi­co­mat­chen Club Brugge

Club brugge europa 2023

Archieffoto

Naar aanleiding van twee risicomatchen, waaronder Club Brugge - RSC Anderlecht komende zondag, sluit de politie van Brugge de Gistelse Steenweg ter hoogte van de Platse in Sint-Andries tijdelijk af voor alle verkeer. 

Naar aanleiding van de wedstrijden Club Brugge - RSC Anderlecht op zondag 7 april en Club Brugge – PAOK FC op donderdag 11 april zal de Gistelse Steenweg ter hoogte van de Platse, tussen het kruispunt van de Albert Serrynstraat met de Leopold III-laan en de Pastoriestraat, drie uur lang uitzonderlijk afgesloten zijn voor alle verkeer.

Het is een maatregel uit veiligheidsoverwegingen, die Stad Brugge in samenspraak met de politie neemt. De Platse in Sint-Andries is afgesloten door werkzaamheden. De stad verwacht dat supporters, die voor de match nog iets gaan drinken, op de weg zullen staan.

Omleiding en parkeerverbod

De maatregel geldt van drie uur voor de wedstrijd tot aan het begin van de match. Concreet wordt het doorgaand verkeer (inclusief fietsers) omgeleid op zondag 7 april van 15.30 tot 18.30 uur en op donderdag 11 april van 18 uur tot 21 uur.

Gistelse steenweg

Het verkeer richting Brugge kan verder via de Pastoriestraat en de Zandstraat. Wie naar Jabbeke wil, kan via de Koude Keukenstraat en de Zandstraat. Tijdens de maatregel geldt ook een parkeerverbod in de Zandstraat tussen de Koude Keukenstraat en de Pastoriestraat, en op bepaalde plaatsen in de Pastoriestraat.

De politie vreest vooral voor grote hinder op 11 april.

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere