Nieuws
 | update 

Geval van dog­nap­ping: inbre­kers gaan aan de haal met auto, motor­fiets én… puppy

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Een merkwaardige diefstal afgelopen nacht in Zwevegem. Inbrekers stelen bij een jong koppel niet alleen een motor en Mini Cooper, maar ook een puppy van 4 maanden. De eigenaars zijn er het hart van in. Op camerabeelden is te zien dat het om drie daders gaat die met een witte BMW rijden.

Op camerabeelden van de buren is te zien hoe drie inbrekers hun slag slaan bij een woning in de Oude Bellegemstraat in Zwevegem. Een van hen gaat er vandoor met de Kawasaki motorfiets en ze stelen ook één van de twee Mini Coopers op de oprit.

Als dat nog niet erg genoeg is, zijn de slachtoffers vooral gebroken door de verdwijning van Renée, een Franse Bulldog van zo'n 4 maanden. "We hebben ook een andere hond, die slaapt boven bij ons. Maar Renée was nog niet zindelijk en daarom sliep hij beneden in een bench", vertelt Leonie Victor.

Leonie en Seans lagen nog te slapen toen de inbrekers in hun huis waren. Rond halfzeven vanmorgen, komt de nachtmerrie aan het licht. "Toen ik vanmorgen wakker werd, zag ik dat de deur van de bench open stond", gaat ze verder. Van Renée is geen spoor. "Onze twee honden waren super gehecht aan elkaar. Ik begrijp niet waarom iemand een hond zou meenemen."

Camerabeelden

De daders kwamen binnen via de garage. Daar stond de felgroene Kawasaki motorfiets. De dieven reden ook weg met de Mini Cooper die op de oprit stond, en ze namen zelfs de sleutels mee. Op camerabeelden is te zien hoe drie daders met een witte BMW met Franse nummerplaat wegrijden. "Ze hadden kappen en mutsen aan, onherkenbaar dus. Ze moeten hier rond zes uur geweest zijn en zijn ongeveer tien minuten binnen geweest.

Volgens het koppel ging het de daders niet om de hond. "Ik vermoed dat het eerder om de wagen en de motor ging en dat de hond te veel geblaft zal hebben naar hun goesting." Renée is gechipt, op haar ID staat nu ook dat ze is gestolen.

Alle tips zijn welkom. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat de dieven de puppy ergens op een verkoopplatform aanbieden.

De redactie