Nieuws

Gemeen­te­raad Rui­se­le­de keurt fusie met Win­ge­ne goed, oppo­si­tie stapt op

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De gemeenteraad van Ruiselede heeft de fusie met Wingene gisteravond goedgekeurd.


Dat gebeurde in afwezigheid van de oppositie, want die was opgestapt uit protest. Ze neemt het niet dat de meerderheid geen rekening houdt met het referendum dat eind vorig jaar werd gehouden. Meer dan 90% stemde toen tegen de fusie. Maar dat referendum is niet bindend, en bovendien had de meerderheid de mensen die voor de fusie waren, opgeroepen om niet te komen stemmen.


Geen grondige oefening

Hannes Gyselbrecht (Respect, oppositie): "Er is geen gesprek geweest met andere gemeenten, er is niet geluisterd naar de inwoners voor de fusieplannen, er is ook nog geen duidelijkheid wanneer er een fusie moet komen, hoe groot, hoeveel inwoners de fusie moet hebben. Wij vinden dat de oefening niet grondig is gebeurd."

2022-11-22 00:00:00 - Inwoners Ruiselede moeten zich uitspreken over fusie met Wingene
Nieuws

Inwoners Ruiselede moeten zich uitspreken over fusie met Wingene

Het gemeentebestuur wacht niet op de lopende procedure bij de Raad van State om definitief te beslissen en de fusie goed te keuren. Greet De Roo, burgemeester: "Het zou wel eens kunnen dat de Raad van State maar volgend jaar uitspraak doet . En om die 4 miljoen euro fusiebonus te krijgen, moeten wij voor eind december beslissen. Wij verwachten echt geen beslissing meer dit jaar, dus is het te riskant om daarop te wachten."

Stefaan Six
Ben Storme