Gebakken Zeetong met zure roompuree & kruidensla
Bekijk hier het recept voor het maken van gebakken zeetong met zure roompuree & kruidensla, voor 4 personen.
Benodigdheden voor 4 personen
- 2 stuks zeetong van 500 gr
- 1 potje zure room
- 1 dl room
- 300 gr aardappelen
- 50 gr platte peterselie
- 50gr dragon
- 20 gr bieslook
- 50gr basiliek
- 50 gr noten salade
- 100 gr boter
- 1 citroen
Bereiding
Tong
Trek het vel van de vis ( vraag dit gerust aan uw vishandelaar). Knip de zijgraatjes af en spoel de kop onder de kraan met koud water. Afdrogen en kruiden met peper en zout. Bak ze gedurende 5 min in een antikleefpan met boter tot ze goudbruin zijn.
Aardappelpuree
Schil de aardappelen snij ze in gelijke stukken en zet ze op in gezouten water. Laat 20 min koken.Plet de aardappelen en voeg zure room en gewone room toe. Alles zeven en opfrissen met wat citroensap
Kruidensla
pluk alle kruiden en was ze in koud water. Goed laten uitlekken en bijkruid met olijfolie, peper, zout en citroensap
Taalfout opgemerkt?
Heb je een taal- of schrijffout opgemerkt in dit artikel?