Fish fingers van hondstong en tartaar saus
Bekijk hier het recept voor het maken van fish fingers van hondstong en tartaar saus, voor vier personen.
Benodigdheden voor 4 personen
- 4 eieren
- 2 stukken hondstong
- 500 gr maïsolie
- Worcestersaus
- 1/2 eetlepel kappertjes
- 50 gr peterselie
- 1 citroen
- 2 st sjalot
- 1 pakje chapelure ( broodkruim)
- 50 gr bloem
Bereiding
Hondstong
Fileer de vis en haal het vel eraf, frituur de graten op 150° gedurende 15 min tot ze goud bruin zijn. Snij de filets in reepjes kruiden met peper en zout en besprenkel ze met de bloem, haal ze door 1 losgeklopt eiwit en dan door de chapelure. Frituur de gepaneerde visreepjes gedurende 4 minuutjes op 180) tot ze goudbruin zijn. Werk af met zeezout.
Tartaarsaus
maak een mayonaise met 1 heel ei en 500 gr maïsolie kruiden met peper en zout. Kook 2 eieren in kokend water met een scheutje azijn gedurende 10 minuutjes, afkoelen en, pellen en pletten met een vork. haak de peterselie fijn met een mes en snij de kappertjes en de sjalot. Voeg de geplette ei ,kappertjes, peterselie en sjalot bij de mayonaise en werk af met Worcester saus en citroensap.
Taalfout opgemerkt?
Heb je een taal- of schrijffout opgemerkt in dit artikel?