Finan­ci­eel direc­teur van poli­tie­zo­ne Midow ris­keert drie jaar cel voor ver­duis­te­ring: hij stal 660.000 euro

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Guy S., voormalig financieel directeur van de politiezone Midow, hangt een celstraf van drie jaar boven het hoofd. Hij stal maar liefst 660.000 euro van zijn werkgever.

"Eerst deed ik het uit noodzaak, maar gaandeweg gebruikte ik het geld om mijn dure levensstijl te bekostigen", zei de beklaagde.

De bal ging aan het rollen in 2021 toen de bank vragen begon te stellen over enkele verdachte verrichtingen. Kort daarna volgde het ontslag van Guy S. Hij biechtte op dat hij geld van zijn werkgever had verduisterd. 

660.000 euro

Veertien jaar lang haalde hij haast maandelijks geldsommen tot 2.000 euro of meer af. "Alles samen gaat het om meer dan 660.000 euro", zei de procureur woensdag in de Kortrijkse rechtbank. "De eerste afhalingen dateren van 2006. Om alles toe te dekken, vervalste hij documenten. Als financieel directeur genoot hij het vertrouwen van zijn werkgever. Dat vertrouwen heeft hij misbruikt om zijn dure levensstijl te bekostigen. Een strenge bestraffing is op zijn plaats." 

Ze vorderde een celstraf van drie jaar, waarvan zes maanden effectief en de rest met uitstel en een beroepsverbod. 

Slippery Slope

De advocaat van de beklaagde wees erop dat zijn cliënt de feiten spontaan heeft bekend. "Na een zwaar fietsongeval in 2008 kreeg hij het financieel moeilijk. Hij wilde de gelden kortstondig gebruiken om bepaalde noden te ledigen, maar dat was natuurlijk een slippery slope. Het werd een soort verslaving." 

Ondertussen heeft S. al een deel terugbetaald. "Voorheen was hij te trots om toe te geven dat hij in de problemen zat, nu is het voor hem een erezaak om alles terug te betalen, ook al zal dat lang duren met zijn inkomen als tuinaannemer." 

De raadsman vroeg om zijn cliënt een werkstraf op te leggen. Vonnis op 29 maart.

2023-03-08 00:00:00 - Financieel directeur van politiezone Midow riskeert drie jaar cel voor verduistering: hij stal 660.000 euro - whatsapp_image_2023-03-08_at_10.47.31.jpeg
Belga