Nieuws

Jon­ge­ren fil­men hun over­tre­din­gen en spot­ten met poli­tie, maar die heeft ze intus­sen opgespoord

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De politie van Kortrijk heeft twee jongemannen op een bromfiets kunnen vatten, die door het rode verkeerslicht reden en tijdens een achtervolging door een combi konden vluchten. De passagier die achterop zat, stak ook zijn middelvinger op naar de politie. Het duo zette hun ontsnapping op Instagram, en zo kon de politie de bromfietser én passagier opsporen. Er zijn processen-verbaal opgesteld voor verkeersinbreuken én smaad aan de politie.

Het filmpje dat nog altijd online staat op Instagram dateert van 26 december. Op die bewuste tweede kerstdag probeert een bromfietser in Kortrijk te vluchten voor de politie. Thomas Detavernier, woordvoerder Politiezone Vlas: "Aan de Zwevegemsepoort merkte een alerte politiepatrouille de bromfietser op, met achteraan de bromfiets een passagier. En die wou toch even overgaan tot controle. Maar de beide mannen hadden het niet begrepen voor onze politiediensten en die vluchtten weg door het rode licht."

Middelvinger en krachttermen

De twee jongemannen op de bromfiets ontsnappen via een fietspad, waar de politiecombi niet door kan. Het duo zet zelf hun vluchtpoging, inclusief een opgestoken middelvinger en wat getreiter met de politie op Instagram. Zo kan de politie de twee identificeren. Uiteindelijk zijn twee processen-verbaal opgesteld. "Een pv wegens verkeersinbreuken, er waren ook nog andere zaken niet in orde met die bromfiets. En daarnaast ook een pv voor smaad wegens het uitsteken van de middelvinger en het gooien van heel wat krachttermen richting onze diensten."

Lorenzo Dejonghe
Ben Storme