Nieuws

Nieu­we Omloop der volks­ca­fés’ brengt fiet­sers langs Roe­se­laar­se kroegen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Dankzij een nieuwe fietsroute kunnen liefhebbers de typische volkscafés in Roeselare opzoeken. De 'Omloop der volkscafés' is 35 kilometer lang en brengt je via het fietsknooppuntennetwerk langs de gezelligste kroegen.

Roeselare zou geen koersstad zijn, als ze niet inzet op fietstoerisme. Elf volkscafés langs een nieuwe fietsroute zitten gebundeld in een folder en fietstrip waarop de te volgen knooppunten staan. "Het is een landelijke fietsroute met onderweg tal van bruine kroegen en praatcafés", zegt schepen Matthijs Samyn.

Omloop volkscafes roeselare

De kroegen, praatcafés en brasserieën die aan bod komen zijn: Sanseveria, De Tonne, De Gilde, Torentje, Zilverbergstatie, ’t Roodhuis, D’Oude Glorie, In Den Bassin, KOERSkaffee en de horeca op het Stationsplein. Ook het nieuwe café van brouwerij Rodenbach dat binnenkort de deuren opent is opgenomen in de folder.

Echte Flandrien

Wie helemaal de link wil leggen met de wielersport, kan de route ook afleggen met een retrokoersfiets. Twintig koersfietsen uit de jaren '70 en '80 zijn - inclusief vintage wielertruitjes - in verschillende maten te huur aan het Toeristisch onthaal op het Polenplein. Daar vind je ook de folder en fietstrip.

Alle info over de Omloop der volkscafés en de huur van retrokoersfietsen vind je op visitroeselare.be.

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere