Nieuws

Fiets­on­ge­val in Vel­de­gem blijkt geval van verkeersagressie

2023-07-03 00:00:00 - Fietsongeval in Veldegem blijkt geval van verkeersagressie

De 72-jarige fietser die zondag in Veldegem levensbedreigende verwondingen opliep, werd wellicht het slachtoffer van verkeersagressie. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen. De verdachte werd door de onderzoeksrechter onder voorwaarden vrijgelaten.

De feiten speelden zich zondagnamiddag af langs de Koningin Astridstraat in Veldegem, een deelgemeente van Zedelgem. Een 72-jarige fietser en zijn echtgenote werden ingehaald door een man op een speedpedelec, waarna het tot een discussie kwam. Tijdens het daaropvolgende duw- en trekwerk belandde het slachtoffer in de gracht. Daarbij liep de zeventiger levensbedreigende verwondingen op.

Vluchtmisdrijf

De man met de speedpedelec bleef niet ter plaatse, maar kon ondertussen geïdentificeerd en gearresteerd worden. Het parket besliste om hem voor te leiden bij de Brugse onderzoeksrechter op verdenking van opzettelijke slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid tot gevolg. De onderzoeksrechter oordeelde maandag dat de man niet naar de gevangenis moet. Hij zal zich de komende maanden wel aan enkele voorwaarden moeten houden. Wellicht zal hij zich later voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden.

Lees ook

Belga