Nieuws

Feest­zaal de Zand­berg­hoe­ve mag de deu­ren terug openen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Feestzaal de Zandberghoeve in Oedelem (Beernem) is vanaf morgen weer open. Drie weken geleden moest de zaak sluiten, nadat klanten en personeelsleden ziek werden door de shigellabacterie. Die veroorzaakt vooral buikpijn en diarree.

Het federaal voedselagentschap (FAVV) en het departement Zorg hebben de oorzaak van de besmetting onderzocht, maar niet gevonden. In de feestzaal zelf zijn er ook geen sporen van de bacterie aangetroffen. 

Een professioneel bedrijf heeft alles grondig gepoetst en ontsmet. De zaakvoerders zijn nu volop bezig met de voorbereidingen om morgen weer op te starten.

2023-09-15 00:00:00 - Feestzaal in Beernem dicht na nieuwe besmettingen met darminfectie: 'We hopen om snel weer te kunnen openen'
Nieuws

Feestzaal in Beernem dicht na nieuwe besmettingen met darminfectie: 'We hopen om snel weer te kunnen openen'

"Wij hadden tot dan nog nooit gehoord van dat virus," zegt uitbater Danny Keerman. "Het is binnengekomen door bezoekers en heeft zich wel een beetje verspreid onder personeel en zo verder gezet. We hadden er weinig vat op. Maar nu zijn we klaar om te openen."

Een twintigtal feesten kon al die tijd niet doorgaan, een deel is verplaatst. Danny raamt het verlies op 50.000 euro. "We hebben eten moeten weggooien waar niets mee was. We hebben ook veel drank moeten weggieten en dan nog de reinigingsfirma: dat wordt een kostelijke zaak vrees ik."

Davy Vercamer
Celien Tanghe