Nieuws
 | update 

Feest­week­end voor 15 jaar Neer­stad in Ieper

NEERSTAD 15 JAAR

Voor wie zich niet meteen aangetrokken voelt door het rally-geweld: dit weekend is er feest in cultureel Ieper, want de 'Neerstad' viert zijn 15-jarig bestaan. De Neerstad bestaat uit dé Academie, het Stadsarchief en de Bibliotheek. Gedurende het hele feestweekend presenteert het Stadsarchief een raamexpo over het verleden van de Neerstad en de voormalige Picañol-site.

Vrijdagavond was er al een zomerse bar met optredens van Billy, Drøn, Aki en de Brasserie (talent uit 15 jaar academie). Er was ook een grote cd-verkoop van de bib.

Feest gaat verder

Vandaag feesten ze verder, met de opendeurdag van dé Academie. Ontdek de kleurrijke ateliers, geniet van de fijne concerten en optredens van leerlingen muziek en woord, kom muziekinstrumenten ‘passen’ op de instrumentenmarkt. Er is ook de kans om al je vragen te stellen aan de leerkrachten en je zelf meteen in te schrijven. 

Zondag sluiten ze af met het Boekenfest (14-17 uur): een heus festival rond het boek. Samen met de bibliotheken uit de CO7-regio vieren ze ook het slotfeest van de Leesjury. Laat je verrassen door de Typotheek, inspireren door de lezingen van jeugdauteurs Evelien De Vlieger en Marieke van Hooff of leef je creatief uit in de zeefdrukworkshop of het speelatelier.

Piet Lesage
Brian Dewulf