Nieuws

Fees­te­lij­ke samen­wer­king tus­sen De Pan­ne en Bray-Dunes: unie­ke optre­dens door de gemeen­te­lij­ke reuzen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Voor een reuzegroot feest moet je in De Panne zijn, letterlijk dan. De gemeenten De Panne en Bray-Dunes hebben Le Bateau Feu - Scène nationale Dunkerque gevraagd om een feestelijk en participatief grensoverschrijdend evenement te organiseren rond het feestelijk weekend 'Géant! Reuze!'. Het verhaal van de vriendschap tussen de reuzen staat centraal.

Feest in De Panne! De kuststad organiseert enkele evenementen samen met Bray-Dunes om de grensoverschrijdende samenwerking tussen de gemeenten aan te moedigen. Deze samenwerking wordt opgebouwd rond het feestelijk weekend 'Géant! Reuze!' waarbij het verhaal van de sterke vriendschap tussen de reuzen, symbolen van de twee grensgemeenten, centraal staan.

Er is een wandeling van 6 km vanaf de dijk van Bray-Dunes naar De Panne. Buurtbewoners zullen de reus Tesche Noom van Bray-Dunes vergezellen in een stoet om via het strand De Panne te bereiken waar ze, na een picknick aan het gloednieuwe Westerpunt, de reuzen Zenobie, Aloïs en Gusta van De Panne zullen ontmoeten. Na de ontmoeting trekken de vissersreuzen samen verder naar het marktplein in het centrum van De Panne, waar ze in een kermisdorp terechtkomen. 

"Gezamenlijke vissersverleden staat centraal"

Bram Degriek, burgemeester van De Panne kijkt uit naar het evenement: "Vandaag is er een optocht van Bray-Dunes naar De Panne met op onze markt het spectaculaire kermisdorp ‘Carnivale’. De reuzen Tesche Noom, Zenobie, Aloïs en Gusta, en ons gezamenlijke vissersverleden staan centraal."

Bernard Vanneuville

bernard.vanneuville@focus-wtv.be

Bernard Vanneuville
Thibaut Desmarets