Nieuws

Fans laten zou­te tra­nen voor slui­ting zeewaterzwembad

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Blankenberge komt nu zondag een einde aan het tijdperk van het Noordzeezwembad. 48 jaar kon je er zwemmen in verwarmd en gezuiverd zeewater maar het verouderde bad gaat nu dicht. Veel mensen komen nog even langs voor een nostalgisch duik.

Het is betonrot die de constructie van 1978 de das omdoet. Ook de technische installatie om zoutwater te filteren en warm te houden, heeft haar beste tijd gehad. Mensen hebben altijd van dit bad met zeewater gehouden. Wilfried en Gino zijn twee gepensioneerde sportvrienden die dit zwembad koesteren: “Wij komen hier al 15 jaar samen zwemmen. 4 keer per week. 15 jaar aan een stuk."

“Gewoon zwemwater zegt ons niets. Wij moeten zeewater hebben.”

Wilfried en Gino

En zwemmen in zeewater blijft iets bijzonder. Wellicht maakte dit het Noordzeebad zo populair. “Dat zwemt veel beter ook he. Je blijft veel beter drijven. Gewoon zwemwater zegt ons niets. Wij moeten zeewater hebben.”

Eind april opent in de Sportdoze om de hoek het nieuwe zwembad van Blankenberge. Het wordt ook een bad met Noordzeewater en daarmee meteen een unicum in de hele Benelux.

2023-07-12 00:00:00 - Noordzeezwembad Blankenberge morgen weer open na defect
Nieuws

Noordzeezwembad Blankenberge morgen weer open na defect

Sportoase
Stefaan Kerger
Ben Storme