Nieuws

FAAR haalt meer dan tach­tig auteurs naar Oos­ten­de voor boekenfestival

2023-01-24 00:00:00 - FAAR haalt meer dan tachtig auteurs naar Oostende voor boekenfestival

Non-fictieboekenfestival FAAR haalt voor zijn tweede editie meer dan tachtig auteurs en moderatoren naar Oostende. De organisatie maakte maandag het programma van het festival bekend.

Op verschillende locaties in de stad, met De Grote Post als het centrale festivalhart, worden in maart meer dan tachtig actuele auteurs en moderatoren voor het voetlicht geplaatst. Binu Singh, Elisabeth Lucie Baeten en Arnon Grunberg openen als 'Verrekijkers' het boekenfestival met een debat. Bezoekers worden tijdens het festival uitgedaagd om mee te 'denken over morgen', de baseline van het festival. 

De organisatie wil het publiek daarnaast "aan het doen zetten". Workshops en thematische wandelingen moeten bezoekers uitdagen om de handen uit de mouwen te steken. Naast de drie Verrekijkers, blikken andere denkers vooruit: onder meer Tom Lanoye, Sam Bettens, Wim Opbrouck, Niña Weijers, Mounir Samuel, Maison Slash, Fleur Van Groningen en Marcelo Ballardin.

"Aan de hand van zorgvuldig gekozen thema's onderzoeken auteurs, curatoren en publiek hoe de wereld er morgen uit kan zien. Elke locatie staat voor een thematisch eiland. Zo komen thema's als diversiteit, LGBTQI+ en inclusieve samenleving aan bod bij KAAP. In Thermae Palace kan je je verdiepen in alles wat het mentale welzijn aanbelangt. Zwaardere thema's als politiek, economie en oorlog vinden hun podium in De Grote Post. En alle foodies kunnen terecht bij De Cierk", klinkt het bij de organisatie. 

Scenariste Elisabeth Lucie Baeten, kinderpsychiater Binu Singh en auteur Arnon Grunberg trappen het festival af met een persoonlijk essay waarin ze hun licht laten schijnen op de maatschappelijke horizon en actuele thema's.

Boekenfestival FAAR loopt van 10 tot en met 12 maart. Gedurende het FAAR-weekend wordt de lokettenzaal van De Grote Post door Corman Boekhandel omgebouwd tot pop-up boekenwinkel. Het volledige programma is te vinden op faar-oostende.be

Belga