Nieuws
 | update 

Ex-school­di­rec­teur ver­schijnt voor rech­ter na seks­da­tes met min­der­ja­ri­ge jongens

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Deze ochtend is de directeur van de bekende matrozenschool Ibis in Bredene voor de rechtbank van Brugge verschenen. De 63-jarige Oostendenaar wordt verdacht van zedenfeiten verspreid over tien jaar en riskeert een gevangenisstraf van vijf jaar. 

Bij een inval van de speurders werd op de computer van de voormalig directeur heel wat bezwarend materiaal aangetroffen. Het zou gaan om video’s van de seksdates van de ex-directeur en minderjarige jongens. De afspraakjes vonden plaats op het strand, maar ook in het huis van een man van 64 uit De Haan. Daar zouden de beelden van de dates stiekem gemaakt zijn en later ook online verspreid zijn. 

Whats App Image 2024 02 12 at 09 11 04

Geen leerlingen van de school

Volgens het parket zijn er zo'n 20 mogelijke slachtoffers die net geen 16 jaar zouden geweest zijn. Juridisch gezien konden ze dus geen toestemming verlenen. De advocaten van de ex-directeur minimaliseren dat aantal. Volgens hen gaat het om vijf jongens. Wat wel vaststaat is dat de feiten en de betrokken minderjarigen niets met de school te maken hebben.

“De school is op geen enkele manier betrokken. Een alter ego, een geheim leven van de onberispelijke directeur? Dat was het.”

Stijn Leliaert, advocaat ex-directeur KW Ibis

De directeur is inmiddels met pensioen en laat zich behandelen. Op 4 maart weten de man en zijn kompaan uit De Haan wat hun straf is. Het parket eist vijf jaar cel waarvan een deel effectief.

Stefaan Kerger
Celien Tanghe