Nieuws

Ex-CEO van Plop­sa aan de slag voor Antwerp

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Steve van den Kerkhof, de vroegere CEO van de Plopsa-pretparken, is al enkele maanden actief bij voetbalclub Antwerp. Vorig jaar moest hij opstappen bij Plopsa na berichten over grensoverschrijdend gedrag en toxisch leiderschap. Dat onderzoek loopt nog.

In februari vorig jaar gaat de bal aan het rollen. Enkele ex-werknemers van Plopsaland getuigen in de krant De Tijd over grensoverschrijdend gedrag, een werkcultuur die nooit ophoudt, scheldpartijen en vernederingen. Alle vingers wijzen in de richting van CEO Steve van den Kerkhof. 

Klachten

Studio 100-baas Hans Bourlon laat dan nog weten dat hij de CEO steunt. Van den Kerkhof leidt dan al 23 jaar het pretpark. Toch bestelt de groep een onafhankelijk onderzoek bij advocaat Christine Mussche. Noch bij de interne vertrouwenspersoon van Plopsa, noch bij preventiedienst Liantis kwamen eerder al klachten binnen over grensoverschrijdend gedrag. Ook Steve zelf ontkent.

2023-03-20 00:00:00 - Officieel: Studio 100 beëindigt samenwerking met Plopsa-topman Steve Van den Kerkhof
Nieuws

Officieel: Studio 100 beëindigt samenwerking met Plopsa-topman Steve Van den Kerkhof

In maart beslist Studio 100 dan om de samenwerking met van den Kerkhof stop te zetten. Na een grondige doorlichting is volgens studio 100 wel degelijk sprake van grensoverschrijdend gedrag. Intussen loopt er nog altijd een onderzoek van het arbeidsauditoraat. Dat zou tegen de zomer klaar moeten zijn.

"Aantal zaken tegen het licht houden"

Steve van den Kerkhof zou nu al enkele maanden voor voetbalclub Antwerp aan de slag zijn. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Hij is niet in dienst bij de landskampioen, maar is er op vraag van voorzitter Paul Gheysens. "Hij moet er een aantal zaken in de organisatie tegen het licht houden". Of er een verband is met de financiële problemen, ontkent hij.

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere