Nieuws

Ex-bur­ge­mees­ter Piet De Groote richt nieu­we poli­tie­ke par­tij op in Knokke-Heist

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Voormalig burgemeester van Knokke-Heist Piet De Groote heeft een nieuwe lokale politieke partij gelanceerd. Hij stelde zijn nieuwe partij donderdag voor op een persconferentie. Onder de naam 'ja!' trekt De Groote in oktober naar de kiezer. De Groote nam ontslag als burgemeester na een rapport van Audit Vlaanderen over mogelijke belangenvermenging en een geheime stemming binnen de partij Gemeentebelangen.

Piet De Groote zal in oktober naar de verkiezingen trekken met een nieuwe lokale partij 'ja!'. "Dit is een partij waar iedereen, van welke politieke strekking ook, welkom is. Wij hebben maar één doel voor ogen en dat is er voor zorgen dat Knokke-Heist een unieke badplaats is waar het aangenaam wonen is voor iedereen", zegt De Groote.

De Groote wil met 'ja!' een positieve boodschap uitbrengen en wil ook op een positieve manier campagne voeren. Wie er op de lijst komt te staan, wordt voorlopig nog niet bekendgemaakt. De Groote belooft alvast een mix van ervaren mensen en nieuwkomers, jong en oud. "Mensen die ons project willen steunen, zijn nog steeds van harte welkom."

Piet De Groote

"Veel steun"

Intussen wordt er nog volop gewerkt aan een verkiezingsprogramma. Alle updates zijn over de nieuwe partij zijn vanaf vandaag te volgen via de website en ook via sociale media. De komende maanden volgt daar informatie over de kandidaten op de lijst en over het programma.

De Groote kan naar eigen zeggen rekenen op veel steun. "We krijgen heel veel steun uit diverse hoeken. Daarom willen wij ook iedereen bedanken die het mee mogelijk maakt om deze nieuwe partij te lanceren."

Piet De Groote

Politieke chaos na rapport

De politieke chaos in Knokke-Heist vond zijn oorzaak in een auditrapport van Audit Vlaanderen over mogelijke belangenvermenging. Naar aanleiding van dat rapport stapte eerst ex-schepen Kris Demeyere op omdat hij erin zou zijn genoemd. Na een geheime stemming bij de lokale partij Gemeentebelangen bleek dat burgemeester De Groote bij de verkiezingen volgend jaar geen lijsttrekker meer mag zijn. Daarop kondigde hij zelf zijn ontslag aan.

Stefaan Kerger
Belga