Nieuws

Eva Neiryn­ck, afkom­stig uit Ware­gem, geno­mi­neerd voor World Illu­stra­ti­on Awards 2024

Illustration awards

De Gentbrugse illustrator Eva Neirynck heeft een plek veroverd op de longlist van de prestigieuze World Illustration Awards 2024. Haar illustratie voor het zelfgeschreven kinderboek "Vogel en Ino” is daarmee een van 500 geselecteerde werken, die gekozen werden uit meer dan 5000 inzendingen wereldwijd. Begin juli maakt de organisatie bekend welke 200 werken de shortlist halen.

Eva (36) is afkomstig uit Waregem en geeft naast haar werk als freelance illustrator les aan het KASK & Conservatorium Hogent. Ze is interieur-architect van opleiding, maar heeft onder de naam ‘Eva Neirynck illustrator’ al 10 jaar haar eigen illustratiestudio.

Het is niet de eerste keer dat de geselecteerde prent in de prijzen valt: eerder werd “Vogel en Ino” al bekroond tijdens de illustratiewedstrijd Picture This van Lemniscaat. Het boek brengt het thema geestelijke gezondheid bij kinderen heel bevattelijk in beeld. “Het brengt een verhaal over een kind dat zijn verborgen angsten leert te doorbreken dankzij de hulp van zijn vriend Vogel,” zegt Eva. “Ik hoop dat het kinderen helpt om hun eigen gevoelens beter te begrijpen.”

Awards
Laurens De Jaegher