Nieuws

Eer­ste sche­pen van Knok­ke Heist stapt nood­ge­dwon­gen uit politiek

Anthony wittesaele

Half november moest Anthony Wittesaele (59) met spoed een openhartoperatie ondergaan waardoor hij volledig werkonbekwaam werd en nog een lang revalidatietraject af te leggen had. Nu legt hij zijn mandaat als schepen en gemeenteraadslid neer en stapt uit de politiek.

“Het vooruitzicht om na twee maanden afwezigheid in de tweede helft van januari mijn taken als schepen stilaan terug op te pakken, hield mij optimistisch. Ondertussen is echter pijnlijk duidelijk geworden dat een duurzaam herstel een veel grondiger aanpak van de oorzaken van mijn gezondheidsproblemen vergt en mij dwingt om snel een drastische keuze te maken en prioriteiten te stellen.”

Met spijt in het hart

Met veel spijt in het hart heeft Wittesaele vandaag, na medisch advies, aan de voorzitster van de gemeenteraad en het schepencollege laten weten zijn mandaten als schepen en gemeenteraadslid van Gemeentebelangen neer te leggen, “hoe graag ik ook mijn tweede legislatuur en alles wat daarin nog gepland was had willen afwerken.”

“Het was een eer en een waar genoegen een parcours van 11 jaar met hen te hebben mogen afleggen en Knokke-Heist en zijn inwoners te hebben kunnen dienen. Mijn focus ligt vanaf nu verder op een duurzaam herstel, en zodra mijn gezondheid het opnieuw zal toelaten, mijn beroep.”

Burgemeester Jan Morbee: "Enorm dankbaar voor zijn inzet'

Jan Morbee, burgemeester Knokke-Heist "We zitten net in de nieuwjaarsmaand waarin we elkaar een goeie gezondheid toewensen. We zien hier nog eens hoe belangrijk dat is. We wensen dus Anthony Wittesaele vooral een goed herstel toe, dat is het belangrijkste. We zijn hem enorm dankbaar voor hoe hij met toewijding en veel kennis van zaken zijn bevoegdheden Toerisme en Strand&Dijk op zich heeft genomen."

"Over de vervanging van schepen Wittesaele kunnen we nog niets zeggen. We moeten dat in alle rust doen, eerst laten we dit even bezinken. Wie gaat hem vervangen, komt er wel nog een vervanger? Dat zien we binnenkort wel."

De redactie