Nieuws

Eer­ste Levens­loop West­kust vindt plaats in Plopsaland

Whats App Image 2024 06 15 at 15 02 13

Voor het eerst wordt een ‘Levensloop Westkust’ georganiseerd en dat ook voor het eerst in een pretpark. 24 uur lang zullen meer dan 1000 deelnemers in Plopsaland lopen en wandelen om geld in te zamelen voor ‘Stichting tegen Kanker’. Bij de start stond de teller op ruim 50.000 euro, maar de eindafrekening volgt pas morgen op de slotceremonie. Een groep ‘Vechters’ opende vanmiddag het parcours.

Tijdens een Levensloop zamelen lopers en wandelaars 24 uur lang in estafette geld in voor Stichting tegen Kanker. Dat betekent dat er altijd minstens één iemand van het team op het parcours aan het wandelen of lopen is. De Vechters, mensen die de diagnose kanker kregen, wandelden het parcours van Levensloop in Plopsaland De Panne in.

Het is de eerste Levensloop aan de Westkust. De teller stond bij de start al op ruim 50.000 euro en dat bedrag kan alleen nog maar stijgen. Zo’n duizend deelnemers hebben al ingetekend.

Whats App Image 2024 06 15 at 15 20 11

Plopsaland blijft nog de volledige nacht open voor de Levensloop. Ook het team van Plopsa loopt mee met een ploeg. “We hebben een honderdtal mensen verzameld. Ik ga zelf ook de hele nacht wandelen en lopen. Ik denk dat iedereen in zijn omgeving al in aanraking is gekomen met de ziekte”, vertelt Kris Biesemans van Plopsa.

Vanavond om 22 uur is er ook een kaarsjesceremonie. Dat herdenkt iedereen de mensen die de strijd tegen kanker verloren hebben.

Whats App Image 2024 06 15 at 15 08 10
Stefaan Six
Siel Vandorpe