Nieuws

Eerst woning­brand, daar­na trac­tor in huis: Nic­ky start crowd­fun­ding voor Marc en Sabine

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Begin deze maand reed een tractor het huis van Marc en Sabine in Zonnebeke binnen. Nichtje Nicky start nu een crowdfunding om haar tante en oom een hart onder de riem te steken. 20 jaar geleden moest het koppel al eens opnieuw beginnen na een woningbrand.

De ravage in het huis langs de Roeselarestraat in Zonnebeke is nog steeds groot. Al bleef het gelukkig bij materiële schade. “Mijn echtgenote was net van de woonplaats naar de eetplaats gegaan. Twee minuten later reed de tractor ons huis binnen. Ze heeft gelukkig een goede engelbewaarder”, vertelt Marc.

Tractor3
Nieuws

Tractor rijdt woning binnen, ravage is enorm

Whats App Image 2023 11 23 at 12 45 41

Woningbrand

Het koppel moet nu op zoek naar een nieuwe woning, en dat is niet voor het eerst. 20 jaar geleden werden Marc en Sabine slachtoffer van een woningbrand in Middelkerke.

“In Middelkerke hadden we ook niets meer en nu moeten we weeral van nul beginnen. Ik moet zeggen dat alle herinneringen van toen terugkomen.”

Marc Benaerts, bewoner

Maar de solidariteit is groot. Om hen te helpen heeft Nicky Pauwaert, een nicht van Marc en Sabine, een crowdfunding opgestart. Ze heeft zo al bijna 2.500 euro verzameld. “Het zal nog een tijd duren voor alles rond is met de verzekering. Via de crowdfunding brengen we mijn tante en oom financieel iets bij. Dan hebben ze daar al minder zorgen over”, vertelt Nicky.

Whats App Image 2023 11 23 at 12 45 42
Davy Vercamer
Celien Tanghe