Nieuws

Een zomer­se week voor de boeg

2023-08-15 00:00:00 - Een zomerse week voor de boeg

Hoe verder in de week, hoe zomerser het wordt, dat is het relaas van de weersverwachting voor deze week. Zeker donderdag en vrijdag worden warm. 

Vandaag en de rest van de week zijn vrij aangename dagen met telkens maxima tussen 22 en 25 graden. Er is kans op een enkele bui bij een mix van wolken en opklaringen. 

Vandaag zijn er echter eerst wel vrij veel wolken. Vanmiddag komt er meer zon. De ochtend startte ook met wat lichte regen aan zee, maar dat trekt snel weg. De wind zit daarbij in het westen en waait meest matig. 

Ook morgen wordt een droge dag. Tegen dan draait de wind naar noordoost tot oost en komt een transport van veel warmere lucht op gang. Morgen voelen we dat nog niet echt met maxima die vergelijkbaar zijn met vandaag en rond 22 tot 24 graden zitten. 

Vanaf woensdag nog warmer, onweer mogelijk

Naarmate de tweede helft van de week vordert, wordt het wel steeds warmer met tegen vrijdag maxima die richting 28 graden kunnen gaan. Ook het weekeind wordt zomers warm met maxima van 25 tot 27 graden en telkens veel zon. In de nacht naar zaterdag zijn er wel mogelijk regen- en onweersbuien.

Koeler aan de kust

Vandaag zorgt een westelijke wind voor aanvoer van iets minder warme lucht, maar het wordt toch nog wel 22 graden bij opnieuw veel zon en enkele wolkenvelden. De ochtend kan daarbij wat regenachtig gestart zijn, maar overdag is het droog met geleidelijk steeds meer zon.

Vanavond en vannacht is het rustig, licht bewolkt tot helder en wat nevelig bij minima rond 12 graden. Morgen volgt een mooie zomerse dag met veel zon, maxima rond 22 graden en een zwakke tot matige noordoostelijke wind.

De redactie