Nieuws

Drie jaar cel voor onge­val waar­bij fiets­ster om het leven kwam

Koksijde ongeval fietser

De Veurnse politierechter heeft een 42-jarige man uit Koksijde veroordeeld tot drie jaar effectieve gevangenisstraf en vijf jaar rijverbod voor een dodelijk verkeersongeval. De beklaagde was onder invloed van heroïne toen hij een 21-jarige fietsster aanreed in Koksijde.

Het ongeval gebeurde op dinsdag 18 juli 2023 rond 19.30 uur op het kruispunt van de Koningstraat en de Langeleedstraat in Wulpen, een deelgemeente van Koksijde. Een jonge vrouw fietste in de Koningstraat en werd op de T-splitsing met de Langeleedstraat aangereden door een voertuig.

Het slachtoffer werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Daar overleed ze de volgende dag aan haar verwondingen.

Levenslang niet rijden

Het onderzoek wees uit dat de automobilist voorrang van rechts had moeten verlenen. Bovendien reed hij 72 kilometer per uur op een plaats waar je 50 per uur mag. W.D. bleek ook onder invloed van heroïne te zijn.

De verdediging drong aan op een werkstraf, maar daar ging de politierechter niet op in. De beklaagde werd uiteindelijk veroordeeld tot drie jaar effectieve gevangenisstraf en vijf jaar rijverbod. Daarnaast werd hij levenslang ongeschikt verklaard om een voertuig te besturen. Als hij ooit zijn rijbewijs terug wil krijgen, zal de veertiger moeten slagen voor beide rijexamens en voor een medisch en een psychologisch onderzoek.

2023-07-20 00:00:00 - Jonge vrouw (21) sterft na aanrijding met fiets in Koksijde
Nieuws

Jonge vrouw (21) sterft na aanrijding met fiets in Koksijde

Redactie
Belga