Nieuws

Doek valt over Match-super­markt in Deerlijk

Match supermarkt

De directie van de winkelketens Match en Smatch heeft geen overnemer gevonden voor 19 van de 27 winkels die niet door Colruyt Group worden overgenomen. Ook de werknemers van de winkel in Deerlijk verliezen hun job.

Eind september is aangekondigd dat Colruyt Group 57 Match- en Smatch-winkels overneemt van uitbater Louis Delhaize. Na de aankondiging kondigde de directie de intentie tot collectief ontslag aan voor maximaal 690 werknemers, in de 27 resterende Match- en Smatch-winkels en in ondersteunende diensten. Enkelen kunnen toch aan de slag blijven in andere winkel. Maar voor zeker 337 werknemers is er minder goed nieuws.

Er werken in totaal 163 van hen in de 19 winkels waarvoor ze geen overnemer hebben gevonden. Die winkels sluiten de deuren tussen midden januari en eind maart. "De 163 medewerkers die in deze winkels werken, zullen kunnen genieten van het sociaal plan dat op 1 december werd onderhandeld", klinkt het in een persbericht.

"Ondersteunende maatregelen"

Het gaat om winkel in Deerlijk, maar ook die in Assenede, Cuesmes, Eksaarde, Geldenaken, Haaltert, Jemappes, Kalken, Kluisbergen, Knesselaere, Maldegem, Mechelen, Moerbeke, Moeskroen, Stembert, Tienen, Waasmunster, Zeveneken en Zulte. Er lopen daarnaast nog gesprekken over een mogelijke overname van de logistieke activiteiten, maar er is alvast "geen koper die belangstelling heeft getoond voor het overnemen van de activiteiten van de andere centrale diensten", luidt het nog.

"De 174 medewerkers die in deze afdelingen werken, werden op de hoogte gebracht van de wettelijke opzegtermijn, sluitingsvergoedingen en overeenkomsten voor vervroegde uittreding waar ze recht op hebben. Intussen werden er al ondersteunende maatregelen en herplaatsingsmogelijkheden uitgewerkt."

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere
Belga