Nieuws

Diep­vries­moord: advo­caat die huis van cli­ënt kocht voor een prik­je, gaat vrijuit

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De advocaat van een vrouw uit Gits die in 2014 haar man vermoordde en een jaar in een diepvriezer bewaarde, is in beroep vrijgesproken. De advocaat werd beschuldigd van misbruik van vertrouwen omdat hij destijds de woning van zijn cliënte voor een prikje kocht.

De feiten dateren van 2014. Isabel D. verdoofde in 2014 haar man, Jaap V., in hun woning in Gits. Daarna riep ze de hulp in van kennis Olaf P. uit Roeselare. Samen wurgden ze het slachtoffer en duwden hem in de diepvriezer. Pas een jaar later werd het lichaam ontdekt. In eerste aanleg werden beiden veroordeeld voor moord. Isabel D. kreeg 21 jaar, P. 15 jaar. Het hof van beroep verhoogde in maart 2018 de straffen naar 24 en 20 jaar.

2018-03-23 00:00:00 - Daders 'diepvriesmoord' in beroep veroordeeld tot 24 en 20 jaar cel
Nieuws

Daders 'diepvriesmoord' in beroep veroordeeld tot 24 en 20 jaar cel

Kwetsbare situatie

De vrouw vergoedde haar advocaat door haar huis te verkopen, voor maar 50.000 euro. Later legde ze klacht neer. De advocaat zou misbruik gemaakt hebben van haar kwetsbare situatie. Op het moment van de verkoop zat ze in de gevangenis.

De advocaat (intussen ex-advocaat) kreeg in Kortrijk 12 maanden cel met uitstel maar is nu dus in beroep vrijgesproken. Er was een overeenkomst ondertekend, dus kan er geen sprake zijn van misbruik van vertrouwen, oordeelt de rechter in Gent.

Redactie

Kies West 24

Volg alles live over de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen op 9 juni.