Nieuws

Der­de sche­pen van Koksij­de over­le­den na sle­pen­de ziekte

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Koksijde is schepen van Ondernemen, Toerisme en Openbaar Groen Dorine Geersens overleden. Ze werd 62 jaar en overleed na een ongelijke strijd tegen kanker.

Dorine groeide uit tot een boegbeeld in Oostduinkerke-Bad en als schepen van Ondernemen en Werkgelegenheid was ze zeer gedreven, ze zette zich actief in voor de lokale handelaars. Zo zette ze mee haar schouders onder de KoksijdeBon. Evenementen organiseren om de lokale economie te ondersteunen, was één van haar stokpaardjes.

Volksvrouw

Dorine stond eerst op de lijst van CD&V, en later op die van Lijst Burgemeester. Burgemeester Marc Vanden Bussche: “We zetelden samen 12 jaar in het schepencollege. Dorine was een echte Oostduinkerkse volksvrouw. Vol humor, altijd goed geluimd, altijd klaar voor een vrolijke noot. Ook in het schepencollege was ze enthousiast en gedreven. Ze hield ons wakker, in haar gekende stijl en met veel goeie ideeën. Deze gedrevenheid zette ze om in strijdvaardigheid toen ze de diagnose kreeg van haar ziekte. Dorine vocht op een ongelofelijke manier. Een voorbeeld voor velen. Helaas moest ze een ongelijke strijd leveren. We zullen haar sprankelende aanwezigheid hard missen. Het gemeentebestuur en alle medewerkers van Koksijde wensen de familie en vrienden veel sterkte toe.”

"Ze hield ons wakker, in haar gekende stijl en met veel goeie ideeën."

Marc Vanden Bussche

Dorine zal begraven worden in de Sint-Niklaaskerk van Oostduinkerke op vrijdag 10 mei om 13 uur. Gezien haar kleurrijke persoonlijkheid vraagt de familie om geen zwarte kledij te dragen. Als teken van rouw worden op de dag van de begrafenis alle officiële vlaggen in de gemeente halfstok gehangen.

Het gemeentebestuur opent een rouwregister in het gemeentehuis vanaf zaterdag 6 mei (tot en met donderdag 9 mei), tussen 9 en 16 uur, doorlopend. Digitaal kan ook via dit online rouwregister.

2020-06-07 00:00:00 - Koksijde voorziet zelf plexischermen om horeca te steunen bij heropstart
Nieuws

Koksijde voorziet zelf plexischermen om horeca te steunen bij heropstart

Ben Storme