Nieuws

Der­by Moen — Hees­tert: een bela­den match

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De stadsderby in Brugge tussen Club en Cercle was niet de enige in onze provincie. Ook Moen en Heestert stonden vanmiddag tegenover elkaar op het veld. Die derby in eerste provinciale is altijd wel een beladen match, maar vandaag is de rivaliteit nog wat meer toegenomen en staan de zenuwen strak gespannen.

Dat heeft alles te maken met de trainer van Moen, die naar Heestert is overgestapt. Voor veel supporters is dat moeilijk verteerbaar. "Op het einde van het lopend kalenderjaar heeft onze trainer plotseling vaandelvlucht gepleegd en is naar de concurrenten van Heestert gegaan. Voor ons van KFC Moen was dat een shock. Maar we moeten ook verder. Daarnaast zijn er ook een paar spelers van ons benaderd geweest door het bestuur van Sparta Heestert", zegt Geert Cottenie van KFC Moen

"Op het einde van het kalenderjaar is onze trainer naar de concurrenten van Heestert gegaan. Voor ons van KFC Moen was dat een shock."

Geert Cottenie, KFC Moen

Zo’n 500 supporters zijn naar de confrontatie gekomen en de vele commentaren op sociale media liegen er niet om. De trainerswissel kan hier op maar weinig bijval rekenen. "Moen leeft. Moen is een parochie die een hart en een ziel heeft. Wij staan achter onze parochie. Wat de trainer gedaan heeft is not done", laat een verontwaardigde supporter weten.

Moen heeft punten nodig om in eerste provinciale te blijven. Heestert scoort dan wel eerst, maar dan gaat Moen erop en erover. Aan de rust staat het 3 tegen 1. Ze staan dan wel broederlijk naast elkaar. Maar de rivaliteit tussen de buurgemeenten steekt de kop op, vandaag misschien meer nog dan anders. De match eindigt uiteindelijk op 5 – 2.

Stefaan Six
Laurens De Jaegher