Nieuws

Poli­tie waar­schuwt voor moge­lij­ke kin­der­lok­ker in Deer­lijk: Bel altijd de politie”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De politie van Deerlijk roept via het buurtinformatienetwerk op om waakzaam te zijn voor een mogelijke kinderlokker. Een man zou vorige week een meisje van twaalf jaar snoep aangeboden hebben vanuit een bestelwagen. Ook de school in de buurt neemt extra maatregelen, maar wil zeker geen paniek zaaien.

Ouders van 300 leerlingen van Vrije Basisschool Sint-Lodewijk in Deerlijk hebben afgelopen weekend een mailtje ontvangen over een zogenaamde snoepjesman. De man zou vorige week dinsdagochtend een meisje van 12 jaar gelokt hebben met snoep naar zijn bestelbusje op de parking aan de kerk.

Het waren haar ouders die de politie inlichtten, die op haar beurt een bericht verspreid heeft. "Volgens de informatie van de mama heeft de man het kind chocolaatjes aangeboden. Ze is daar niet op ingegaan", zegt Tamara Lavrijsen van politiezone Gavers.

De politie neemt zo'n meldingen altijd ernstig. Ze patrouilleert nu ook in de schoolomgeving en geeft nog enkele tips. "In veel gevallen gaat het om iets onschuldigs, maar wees alert. Bel altijd de politie als je een vreemde camionette ziet, probeer ook de nummerplaat te onthouden in de mate van het mogelijke."

De school in de buurt neemt zelf ook extra maatregelen. "We houden extra toezicht tijdens de middagpauze en we houden onze poorten gesloten tijdens de schooluren. Ook houdt de school sensibiliseringsgesprekken in de klas. "Probeer niet alleen op straat te komen. Als je in paniek bent, roep dan luid. Zulke zaken proberen we de kinderen mee te geven."

Kerk deerlijk

Het bestelbusje zou op de parking naast de kerk gestaan hebben.

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere
Kate Baert