Nieuws

De Olym­pi­sche Spe­len beleef je niet alleen in Parijs, maar ook in… Middelkerke

Olympische Spelen

Tijdens de Olympische Spelen in Parijs (26/07-11/08) kunnen fans van Team Belgium terecht op het Olympic Festival op het strand van Middelkerke. Belgische medaillewinnaars en olympiërs worden er enkele dagen na hun competitie gehuldigd. Dat heeft het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) dinsdag bekendgemaakt.

"Wie niet naar Parijs gaat, is voor de volledige duur van de Olympische Spelen meer dan welkom in Middelkerke", meldt het BOIC in een persbericht. "In de schaduw van het gloednieuwe casinogebouw SILT opent het Olympic Festival van 26 juli tot 11 augustus elke dag zijn deuren voor meer dan 2000 Team Belgium-fans. Het BOIC, de gemeente Middelkerke en organisator Golazo creëren een supportersdorp waar iedereen in een olympische sfeer zelf kan sporten, naar sport kan kijken of sport kan beleven."

Gratis toegang

De supporters kunnen op het Olympic Festival de belangrijkste competities op grote tv-schermen volgen. Er worden verschillende sportinitiaties voorzien. Verder zijn er optredens gepland en tekenen ook dj's present. Vanaf 27 juli tot en met 11 augustus is het festival elke dag van 10u 's ochtends tot middernacht toegankelijk voor iedereen. De toegang is gratis, met uitzondering van drie momenten (zondagmiddag 28 juli, zaterdagavond 3 augustus en zondagavond 11 augustus) waarop bekende Belgische artiesten en dj's optreden. Dan zal een inkomticket nodig zijn.

Belga
Celien Tanghe