Nieuws

De belang­rijk­ste cocktailtechnieken

2014-07-01 00:00:00 - De belangrijkste cocktailtechnieken

Wij helpen je met het bereiden van cocktails. Deze tips maken je in no time een pro!

1 - Shaken

Wat? Een cocktail shaken met een cocktailshaker.

Opzet? De cocktail koelen, mengen en verwateren.

De belangrijkste tips?

  • Shake in een vloeiende beweging.
  • Shake tot de shaker ijskoud aanvoelt. Overdrijf niet want dan wordt er te veel water gevormd. Shake steevast met diepgevroren ijs.

 

2 -Stirren

Wat? Een cocktail stirren of ‘roeren’ gebeurt met een mixing glass. De cocktail wordt niet stevig door elkaar geschud maar zacht door elkaar geroerd.

Opzet? Ook deze techniek dient om te koelen, te mengen en te verwateren. Het verschil met shaken, schuilt in het type cocktails. Stirren leent zich het beste voor recepten die grotendeels zijn opgebouwd rond sterke dranken. In dat geval is stirren beter voor de textuur van de cocktail.

De belangrijkste tips?

  • Stirr lang genoeg tot de cocktail koel en op smaak is.
  • Proef subtiel door met een lepeltje op de achterkant van je hand te druppelen.
  • Na het stirren, strain je de cocktail in het glas.

 

3 – Throwen

Wat? Een cocktail gooien vanuit de ene helft van de shaker in de andere.

Opzet? Koelen en mengen.

De belangrijkste tips?

  • Deze techniek wordt bijvoorbeeld gebruikt voor bloody mary omdat shaken een slechte invloed heeft op de textuur van tomatensap.
  • Throw in een vloeiende beweging voor het show concept van deze techniek.
De redactie