Nieuws

Code geel: let op voor plaat­se­lijk glad­de wegen: onge­val­len op E40 & E17

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Opgelet voor wie de weg op moet! Aanvriezende mist kan hier en daar voor gladde wegen zorgen. Het KMI heeft code geel afgekondigd voor West-Vlaanderen. In Oostkamp is rond 8 uur een ongeval gebeurd op de  E40. Twee vrachtwagens botsten in de mist. Er staat om 8u30 een half uur file vanaf Beernem. Ook op de E17 in Deerlijk gebeurde een ongeval.

Verkeerscentrum camera

Camerabeelden E40 Verkeerscentrum

Vandaag blijft het gewoon droog, zegt onze weerman Geert Naessens.

"Het is wel koud en wisselend bewolkt met een koude oostelijke wind. Het wordt niet warmer dan 3 graden. Daarbij start de dag met nevel en mist die moeizaam oplost. Op sommige plekken kan dit heel lang duren of gaat de mist over in lage wolken die ook erg lang kunnen blijven hangen."

Ook komende nacht brengt ons weer lichte vriestemperaturen rond 2-3 graden onder nul. Er kan zich weer nieuwe nevel en mist vormen.

En wat de komende dagen?

Morgen is het na het oplossen van de mist weer ruimte voor meer zon, maar het blijft koud met maxima rond 1-2 graden en nog steeds een koude oostelijke wind.

In het weekend lopen de temperaturen langzaam weer wat op en halen we toch weer 4 graden op zaterdag, zondag waarschijnlijk maar een 3-tal. Vlak aan zee is het wel wat zachter bij een terug naar zuidwest tot west draaiende wind en weer een oplopende kans op wat regen of een bui.

Zaterdag kan dat een winterse bui zijn. Zondag valt er mogelijk in de middag tijdelijk wat natte of smeltende sneeuw, overgaand in regen.

Begin volgende week wordt het wat zachter.

Andy Debo
Geert Naessens