Nieuws

CD&V Deer­lijk gaat met hui­di­ge bur­ge­mees­ter naar de kiezer

Cdv deerlijk claude croes

Claude Croes wil zichzelf opvolgen als burgemeester in Deerlijk en gaat met de partij CD&V Deerlijk naar de kiezer op 13 oktober. De partij stelt meteen ook zeven nieuwe kandidaten voor en wil uiteindelijk een team, met voor 50 procent nieuwe gezichten.

"Er zijn nog een aantal gesprekken lopende. Ons doel is om tegen Pasen onze lijst volledig te hebben", klinkt het in een persbericht van CD&V Deerlijk. Met zeven nieuwe kandidaten is de lijst met nu 23 kandidaten bijna af.

Nieuwe namen in het team zijn: Ingrid Deroubaix, Frans Kemseke, Rudy Verhulst, Nele Goemaere, Koen Dendoncker, Tine Willaert en Lukas Viaene.

"Ideologie en DNA behouden"

Heel wat partijen smelten samen, of gaan onder een nieuwe naam naar de kiezer, zonder de oude partijnaam erin te vermelden. Claude Croes kiest dus voor 'CD&V Deerlijk'. "Als partij willen we duidelijk maken dat we trouw blijven aan ons DNA en onze ideologie."

"Met de toevoeging van 'Deerlijk' verwijzen we naar de verruiming van onze kandidaten. Tegelijk beklemtoont het onze lokale verankering."

De redactie