Nieuws

Bur­ge­mees­ter De Pan­ne Bram Degrieck stopt met politiek

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Bram Degrieck stopt met politiek. Hij wil meer tijd maken voor zijn bedrijf en gezin. Tot na de gemeenteraadsverkiezingen in oktober blijft hij burgemeester van De Panne. 

Degrieck is ook ondernemer, en 'de stiel' roept. ´Het potlood zit al achter mijn oor, mijn schoenen met stalen top staan klaar´, zegt hij. 'Ik wil me in de toekomst focussen op mijn bouwbedrijf en mijn gezin. Mijn vijf kinderen worden snel groot en ik wil mijn vrijkomende energie familiaal en professioneel waardevol besteden.

Degrieck maakte het nieuws bekend tijdens de voorstelling van 'Het ActiePlan', de nieuwe coalitielijst van de partij van Degrieck 'Plan-B',  en 'Actie'. Wim Janssens: "Dit voelt heel natuurlijk aan. Het ActiePlan is geen gekunsteld kartel, eerder een coalitielijst met twee partijen die het erg goed met elkaar vinden."

Politiek1

Nog lijstduwer, maar geen mandaten meer

Degrieck zal de komende verkiezingen wel de lijst nog duwen. Maar hij zal daarna geen enkel mandaat meer opnemen. Wim Janssens is lijsttrekker en kandidaat burgemeester. Bram Degrieck: "Ik laat geen stuurloos schip achter. En ik heb vertrouwen in Wim. We zijn de voorbije jaren vrienden geworden. Ik zie hem als een capabele opvolger en dat geeft me rust."

De redactie