Nieuws
 | update 

Brug­se bur­ge­mees­ter ont­snapt aan aan­val: man met mes opge­pakt aan zijn woning

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Brugge is gisteravond een man (26) opgepakt aan de woning van burgemeester Dirk De fauw. Hij had een mes in zijn handen. Volgens het parket had hij de jongste maanden verschillende dreigmails verstuurd naar de burgemeester. Het gaat om een dakloze man die bekend was bij het OCMW. Hij is vanmiddag aangehouden door de onderzoeksrechter. Volgens de burgemeester ging het om een mes van 30 centimeter lang.

De man werd gisteravond gearresteerd. Hij belde rond 22 uur aan bij een woning, in de buurt van het huis waar de Brugse burgemeester woont. Hij vroeg naar de burgemeester en dat zorgde voor argwaan bij de bewoners.

Zij belden onmiddellijk de politie en die was zeer snel ter plaatse. De man werd door de politie gezien op de oprit van de woning van de burgemeester. Hij had een mes in zijn handen. De man was agressief bij zijn arrestatie door de politie.

Hij is in de loop van de namiddag voor de onderzoeksrechter verschenen en die heeft hem onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Hij wordt verdacht van verboden wapendracht en belaging.

VIDEO: "Een stevig mes van wel 30 centimeter lang": burgemeester Dirk De fauw

Aangevallen met mes door cliënt

Het is de derde keer dat de Brugse burgemeester Dirk De fauw wordt bedreigd. In juni 2020 werd hij zelfs neergestoken met een mes door een cliënt van hem. De fauw is ook advocaat en was al 15 jaar bewindvoerder van de man die hem neerstak. De dertiger uit Torhout had die morgen een afspraak met hem. Hij stak de burgemeester met een aardappelmesje in de hals.

Burgemeester Dirk De fauw moest toen een nacht in het ziekenhuis blijven. De dader werd uiteindelijk geïnterneerd.

Bij een derde incident is ooit een naakte man opgepakt in de buurt van zijn woning in Brugge.

2020-06-20 00:00:00 - Zoon & vrouw De fauw: "Dirk heeft veel geluk gehad"
Nieuws

Zoon & vrouw De fauw: "Dirk heeft veel geluk gehad"

VIDEO: "Politie moest wapen richten op verdachte": Fien Maddens van het Parket West-Vlaanderen

ARCHIEF: Dirk De fauw mag ziekenhuis verlaten na steekpartij (21/06/2020):

ARCHIEF: Burgemeester De fauw herstelt thuis van aanval (22/06/2020):

Andy Debo