Nieuws

Brug­ge neemt afscheid van ere­bur­ge­mees­ter Patrick Moenaert

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Brugge heeft vandaag afscheid genomen van ereburgemeester Patrick Moenaert met een plechtigheid in de Sint-Salvatorskathedraal. Moenaert was burgemeester van Brugge van 1995 tot 2013 en werd 75 jaar.

Wat Patrick Moenaert voor Brugge betekend heeft, is nauwelijks op te lijsten: de ondertunneling van de Expressweg, Brugge culturele hoofdstad, het Concertgebouw, de Ronde van Vlaanderen, Euro 2000,...

Maar hij zal vooral voortleven in de herinnering als een man van het volk, een burgemeester die dicht bij de mensen stond. Dat is ook op de afscheidsplechtigheid te horen. “Patrick was vooral een burgemeester die dicht bij de mensen stond, overal  aanwezig, altijd bereid om een woordje te zeggen, maar ook om te luisteren, om naar de bezorgdheden of vragen van bewoners te luisteren", zegt burgemeester Dirk De fauw.

Patrick was vooral een burgemeester die dicht bij de mensen stond.

Dirk De fauw, burgemeester Brugge

De Sint-Salvatorskathedraal zat afgeladen vol en de omgeving was voor het verkeer afgesloten. Veel Bruggelingen wilden duidelijk afscheid nemen van een oud burgemeester die ze in het hart droegen. Een aantal mensen volgde de plechtigheid zelfs buiten, op een groot scherm.

Stefaan Six
Laurens De Jaegher

Kies West 24

Volg alles live over de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen op 9 juni.