Nieuws

Brok­stuk­ken van bran­den­de trac­tor vlie­gen meer dan tien meter ver

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Bij de Ieperse deelgemeente Elverdinge vatte een tractor vanmorgen plots een vlam. De brandweer en de lanbouwer probeerden het voertuig te blussen, maar uiteindelijk was de tractor niet meer te redden.

Brandweer Westhoek werd vanmorgen rond 8.15 uur opgeroepen voor een grote voertuigbrand langs de landelijke Hospitaalstraat die tussen Elverdinge en Vlamertinge loopt. De tractor stond naar verluidt met een aanhangwagen in lichterlaaie.

Op het moment dat de landbouwer merkte dat zijn voertuig in brand stond, ondernam hij meteen een poging om zijn tractor te blussen, maar na tien minuten stond het voertuig volledig in brand. De brandweer moest vervolgens vanop een strategische en veilige manier de brand blussen omdat brokstukken meer dan tien meter ver vlogen door de ontploffende tractorbanden. Er vielen uiteindelijk geen gewonden.

Netbeheerder Fluvius komt nog ter plaatse om te onderzoeken of de bovenleidingen van de elektriciteit nog werkt. Er wordt ook nog onderzocht of het wegdek schade opgelopen heeft door de felle brand. 

James Verherbruggen