Nieuws

Knok­ke-Heist stelt zelf expert aan die inwo­ners zal bege­lei­den bij scha­de­dos­siers in Hoostproject

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Knokke-Heist stelt zelf een expert aan om getroffen bewoners te begeleiden bij de opvolging van schadedossiers in een groot bouwproject. Bij de bouw van een prestigieus appartementsgebouw op het Maes en Boereboomplein zijn al tientallen huizen in de buurt beschadigd, onder meer door verzakkingen en scheuren.

Vorige week ging het schepencollege op plaatsbezoek in het zogenoemde Hoostproject, nadat er een nieuwe schadegeval was opgedoken, een rioolbreuk in de Stadhuisstraat. De hele zaak sleept nu al meer dan een jaar aan. Knokke-Heist neemt nu stappen om sneller een regeling te krijgen met de verzekering.

Astrid Mestdach, waarnemend burgemeester Knokke-Heist: “Dat we nu zelf het dossier in handen nemen, betekent niet dat er geen vertrouwen is in de bouwheer. Absoluut niet. We willen gewoon de omwonenden, die al meer dan een jaar in de miserie zitten, beter gaan ondersteunen. Dat is toch de bedoeling van het gemeentebestuur. Wij zullen de omwonenden aanschrijven met een stappenplan hoe onze experten advies kunnen geven aan hen. Dan moet dat dossier eindelijk afgesloten kunnen worden. Normaal gezien hebben we met Artes afgesproken dat we tegen eind maart 2024 iedereen een klaar en duidelijk antwoord willen geven.

Jeroen Sap