Nieuws

Bouw­beurs Roe­se­la­re: ver­tra­ging in de nieuw­bouw en zoek­tocht naar ener­gie­be­spa­ren­de technieken

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Meer dan 180 bedrijven en lokale vakmensen stellen de nieuwste technieken en trends voor in bouwen, verbouwen en binnenhuisinrichting op de Bouwbeurs in Roeselare. Veel belangstelling -hoe kan het ook anders- gaat uit naar energie.

De Bouwbeurs Roeselare is meteen ook een prima barometer voor de economische vooruitzichten en het consumentenvertrouwen dit jaar. In de nieuwbouw wordt momenteel een lichter vertraging van de orders opgetekend. “We zien dat de bouw- en offerteaanvragen iets minder snel op gang komen en stellen ook vast dat jonge mensen meer en meer moeite hebben om zelf een nieuwbouwwoning te kunnen plaatsen”, zegt Dieter Montmorency van Bouwbedrijf Lecuyse.

"Jonge mensen hebben meer en meer moeite om zelf een nieuwbouwwoning te kunnen plaatsen."

Dieter Montmorency, bouwbedrijf Lecuyse.

Mensen zijn hier ook op zoek naar energiebesparende technieken. En dan is het budget doorslaggevend. Dat merkt ook Alex Van Hulle van Bowers. “Tijdens de coronacrisis hadden mensen vaak een groot budget dat ze niet spendeerden aan reizen. Toen werd er veel gerenoveerd. De gestegen rente en de toegenomen onzekerheid zorgen ervoor dat men nu twee keer nadenkt vooraleer een uitgave te doen.”

Ook thuisbatterijen en binnenhuisinrichting zijn vandaag populair. "Mensen zijn door de coronaperiode veel meer georiënteerd op hun persoonlijk leefwereld”, zegt Isabelle Guillemijn van Maison Henri over dat laatste. 

De bouwbeurs Roeselare loopt nog tot 18 februari.

Stefaan Six
Laurens De Jaegher