Boterham met gekonfijte van pladijs, aardappel, ui en artisjok

Bekijk het recept voor een boterham met gekonfijte van pladijs, aardappel, ui en artisjok
Benodigdheden
- 1 stuk zuurdesem of bruinbrood
- 2 st pladijs
- 100 gr mini aardappel
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 st artisjok
- 1 bieslook
- 200 gr olijfolie
- 1 koffielepel korianderzaad
- 2 takjes tijm
- 1 citroen
Bereiding
Fileer de pladijs: verwijder het vel en snij in de gewenste vorm, kruiden met peper en zout.
Snij en kuis de artisjok, de mini- aardappelen en de ui in de gewenste vorm.
Neem de olijfolie en doe in een kookpot. Verwarm deze op een klein vuurtje tot +/- 80°. Eenmaal op temperatuur kan je er de korianderzaadjes, look, tijm en schil van 1 citroen aan toevoegen. Kruid dit geheel af met peper en zout. Voeg daarna de aardappel blokjes, de gesneden ui en als laatste de artisjok toe. Laat dit konfijten.
Haal de pan van het vuur, voeg de vis toe en laat 5 minuutjes sudderen vooraleer je overgaat tot dresseren.
Snij het brood in plakjes en dresseer alles mooi op de boterham.
Smakelijk!