Nieuws

Boe­ren­bond: Vorm snel een rege­ring en zorg voor onze toekomst”

Boerenbond

Het zijn uitdagende tijden voor de land- en tuinbouwers en er is geen tijd te verliezen met de vorming van nieuwe regeringen. Dat zegt de Boerenbond de dag na de verkiezingen. De organisatie pleit voor duidelijke regeerakkoorden die de boeren rechtszekerheid en toekomstperspectief biedt.

De landbouwsector, die meer dan 120.000 mensen tewerkstelt, heeft nood aan stabiliteit, doordachte oplossingen en toekomstperspectief, zegt de Boerenbond. "Wij reiken de hand aan de onderhandelaars om werk te maken van rechtszekerheid, ruimte om te ondernemen en een correct inkomen, en om verder te bouwen aan het overlegmodel waarvan de voorbije maanden de basis gelegd werd."

'Farmers Deal'

Op Europees niveau pleit de organisatie voor een 'Farmers Deal'. "In de onstabiele wereld waarin we vandaag leven is een sterke, duurzame eigen voedselproductie belangrijker dan ooit. En daar hebben we boeren voor nodig", klinkt het. "We moeten de boeren ondersteunen om ambitieuze doelstellingen te halen, zonder hen oneerlijke concurrentie aan te doen met handelsakkoorden waarin die duurzaamheid ineens een pak minder belangrijk blijkt."

Belga
Ben Storme