Nieuws
 | update 

Bevra­ging moet bezorg­he­den buurt­be­wo­ners mee­ne­men in dos­sier over her­in­rich­ting R8 Kortrijk-Noord

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Het Agentschap Wegen en Verkeer, de stad Kortrijk en de gemeente Kuurne lanceren vandaag een digitale bevraging over de herinrichting van de Ring (R8) in Kortrijk-Noord, tussen de spoorlijn en de Leie.

De partners willen zo te weten komen wat de buurtbewoners en handelaars belangrijk vinden bij een herinrichting en waar er vandaag nog knelpunten of blinde vlekken zijn. De bevraging polst naar hun verplaatsingen, waar ze vandaag hinder ervaren langs de noordelijke R8... Die informatie wordt dan gebruikt om de startnota aan te vullen waarin de bestaande toestand geanalyseerd wordt.

“Verkeersveiligheid is hoogste prioriteit”

“Al meer dan 50 jaar wachten we op de afwerking van de R8. De huidige studie voor de diverse overgangen zullen eindelijk zorgen voor een veiligere verbinding tussen Kuurne - Heule en Kortrijk. Hoog tijd dus om dit aan te pakken met verkeersveiligheid als hoogste prioriteit. Hopelijk landt de studie snel en maken we binnenkort werk van een investeringsdossier en de uitvoering”, vertelt Francis Benoit, burgemeester van Kuurne.

De bevraging kan nog tot 17 maart 2024 ingevuld worden.

Celien Tanghe