Ben­de gauw­die­ven opge­pakt: ver­dacht van 70-tal feiten

2014-12-22 00:00:00 - Politie vat winkeldieven en gauwdief

De lokale recherche van de politie Oostende heeft een bende gauwdieven opgepakt. Drie verdachten, twee vrouwen en een man, kunnen worden gelinkt aan een 70-tal feiten. Wellicht waren ze ook actief in Brugge en Kortrijk.

"De bende sprong in het oog van de Oostendse onderzoekers nadat meerdere portefeuilles uit handtassen van winkelende dames werden gestolen", zegt de woordvoerder van de politie.

"Bij verder onderzoek kwam de bende, naast feiten in Oostende, ook naar voor in andere steden voor gelijkaardige diefstallen in Brugge, Kortrijk en Leuven. De feiten zouden hebben plaatsgevonden tussen eind oktober 2022 en eind mei 2023."

Verdachten zijn 2 vrouwen en een man

"Na een langdurig onderzoek konden drie verdachten, allen van Bulgaarse afkomst, geïdentificeerd worden. Twee dames van 27 en 30 en een man van 23 jaar", zegt de politie.

"De man kon in september 2023 gevat worden. Dankzij een mooie samenwerking met de Oostenrijkse politie konden beide dames eind 2023 daar gevat worden.

Intussen werd één van de dames uitgeleverd aan de Belgische autoriteiten. De andere dame zit momenteel een straf uit in Oostenrijk en werd daar verhoord.

Op dit ogenblik zitten twee van de drie verdachten in voorhechtenis. De derde verdachte zit momenteel een straf uit in Oostenrijk."

Politie oostende

Foto Archief

"We roepen op om handtassen steeds te sluiten en aan de voorkant van je lichaam te dragen"

Korpschef Philip Caestecker van Politiezone Oostende over de opgepakte gauwdieven

"Hardnekkig probleem"

“Gauwdiefstallen blijven een hardnekkig probleem”, vertelt korpschef Philip Caestecker.

“Mensen zijn soms verstrooid of sluiten hun tas niet goed af waardoor gauwdieven hun kans schoon zien. We roepen op om handtassen steeds te sluiten en aan de voorkant van je lichaam te dragen.

Daarnaast is het ook enorm belangrijk om aangifte te doen van diefstal. Ook al is er geen nadeel en zijn er geen spullen gestolen, doe het toch want het kan een meerwaarde zijn voor het onderzoek naar gelijkaardige feiten. Een gewaarschuwd persoon is er twee waard.”
Redactie