Nieuws

Ben­de die bij­na 1.000 luxe-keu­ken­ro­bots stal, gaat moge­lijk vrijuit

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De dieven die in augustus 2021 bijna 1.000 keukenrobots stalen bij groothandelaar Cnudde in Beveren-Leie (Waregem), gaan mogelijk vrijuit. Volgens de rechter is er tijdens het onderzoek heel wat telefoniewerk gevoerd, dat onwettig was.

De feiten speelden zich af in de nacht van 21 op 22 augustus 2021. De dieven gingen aan de haal met zowat duizend keukenrobots van het merk Thermomix, samen meer dan een miljoen euro waard. Er volgden huiszoekingen in de regio Brussel, Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen. Speciale eenheden van de federale politie en de lokale politiediensten vielen binnen in opslagplaatsen, bedrijfspanden, horecazaken en huizen. Uiteindelijk werden negen verdachten opgepakt.

2022-05-06 00:00:00 - Diefstal keukenrobots: vier verdachten aangehouden
Nieuws

Diefstal keukenrobots: vier verdachten aangehouden

Telefoononderzoek niet wettelijk geregeld

Het gerecht kon de verdachten opsporen onder meer dankzij telefoononderzoek. En daar wringt het schoentje. Net in die periode van dat onderzoek, was het niet helemaal wettelijk geregeld hoe  en hoe lang telecomoperatoren gegevens moeten bijhouden. Volgens de advocaat van de verdachten moeten de bewijsstukken die geleverd zijn via telefoononderzoeken, dan ook geweerd worden. En hij kreeg daarin gelijk.

Het proces wordt in oktober verder gezet. Dan zal blijken welke bewijsstukken nog kunnen gebruikt worden en welke niet. En zo komt het proces van de Thermomixbende op losse schroeven te staan.

Ben Storme