Nieuws
 | update 

Auto knalt door gevel in Ichtegem

Kapotte gevel Ichtegem

In Ichtegem is een auto door een gevel van een woning geknald. Op het moment van het ongeval was er niemand thuis, maar de ravage is enorm. 

Het ongeval gebeurde zaterdagnacht omstreeks 4u20. De bestuurder van een persoonswagen verloor in een flauwe bocht de controle over zijn stuur en belandde in de voorgevel van de woning. Toen de auto de muur raakte, vloog een brokstuk door de voorruit van een voorbijrijdende vrachtwagen. Hij belandde ook nog tegen twee bomen. 

Geen gewonden

Het is een klein mirakel dat de baksteen vlak naast het hoofd van de trucker vloog en dat er bijgevolg niemand zwaargewond raakte. De bestuurder van de wagen was zwaar onder de indruk maar stapte na het ongeval zélf uit zijn wagen en bleek ongedeerd. De huurder van de woning was niet aanwezig, maar kan niet meer terecht in het huurpand - dat tijdelijk onbewoonbaar werd verklaard. Burgemeester Cobbaert bevestigt aan de redactie dat er nu naar een oplossing wordt gezocht. 

Ook het tweede gebouw bleef niet gespaard. Het is een geluk bij een ongeluk dat dat gebouw nu dienstdoet als garage en ook daar niemand aanwezig was. De eigenaars van de garage wonen in het aangrenzende gebouw.

De oorzaak van het ongeval zou in ieder geval niet te wijten zijn aan alcohol of drugs. 

Redactie