Nieuws
 | update 

Auto crasht tegen huis in De Klij­te: bewo­ners onge­deerd, maar gevel zwaar beschadigd

Gecrashte auto

Een auto is vannacht tegen de gevel van een echtpaar gebotst in De Klijte, Heuvelland. De bestuurder is er met de schrik vanaf gekomen en liep slechts lichte verwondingen op. Het koppel daarentegen heeft ernstige schade opgelopen aan en in het huis. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, was de bestuurder niet meer ter plaatse.

Iets na 1.30 uur reed de man in een Mercedes CLA 250 met hoge snelheid op de Dikkebusstraat vanuit de richting Ieper. Door nog onbekende redenen volgde hij niet de rotonde bij het kruispunt met de Reningelstraat, maar reed hij zo goed als rechtdoor. Hij ramde eerst een verkeersbord en vervolgens een betonnen blok met een verkeersbord net na de rotonde. Dat laatste verkeersbord katapulteerde en kwam op een haag terecht.

Veel schade

De Mercedes werd eveneens gelanceerd. Hij draaide in de lucht en botste tegen de hoek van de woonkamer van Albert Pattyn en Frieda Fiey. Een hoek van die kamer is volledig weggeveegd. Tot aan de overkant van de straat waren brokstukken te vinden. Na de botsing ging de Mercedes over de kop en kwam hij enkele meters verderop tot stilstand op zijn dak. De achtertrein van de wagen werd volledig losgerukt door de hevige klap.

Voor de bewoners was het ferm schrikken. Eerst gingen ze ervan uit dat de bloempotten waren aangereden, aangezien dat in het verleden ook al was gebeurd. Eens ze op het gelijkvloers aankwamen, zagen ze de ravage die werd aangericht. Ze liepen veel schade op, maar de bewoners zijn vooral blij dat ze ongedeerd zijn.

Voorzorg

De bestuurder van de Mercedes was verdwenen toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, maar de man werd snel gevonden in de buurt. Hij was weggewandeld. Uit voorzorg is de bestuurder naar het Jan Ypermanziekenhuis in Ieper gebracht, hoewel hij niet ernstig gewond leek. Hij is 21 en afkomstig uit Ieper. Hij verklaart zelf gedronken te hebben, maar het is nog niet duidelijk of hij te veel op had om nog te mogen rijden. 

De brandweer stutte de gevel van het beschadigde huis en verwijderde brokstukken. Ook houten panelen werden aangebracht om de gevel te dichten. De gecrashte hybride wagen is weggesleept naar een opslagplaats in Ieper waar hij in een container is geplaatst als voorzorgsmaatregel voor het geval dat de batterijen zouden ontbranden.

Siel Vandorpe