Nieuws

Ameel Can­dy World bouwt groot­ste snoep­taart ter wereld in Ware­gem Expo

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Vandaag bouwt de Roeselaarse groothandel Ameel Candy World samen met zes geselecteerde verenigingen aan wat de grootste snoeptaart ter wereld moet worden. Ze doen dit naar aanleiding van hun 25-jarig bestaan. In totaal zijn zo’n 120 vrijwilligers aanwezig om van al het lekkers een taart van maar liefst 8,65 meter hoog te bouwen.

Op dit moment zijn de voorbereidingen nog in volle gang en wordt het snoep naarstig klaargelegd door vrijwilligers van Scholengroep De Pinker uit Poperinge, Atletiekclub KA Olympic Essenbeek Halle, scholen
De Regenboog en De Vlieger uit Zwevezele, vzw Boven De Wolken, BSBO De Horizon uit Aalst en vzw Kloen uit Roeselare. Pas later deze middag begint de échte opbouw van de taart, die zal duren tot morgenochtend. Er komen 349.089 snoepjes op te liggen. 

Op zondagavond zal de taart officieel worden aangesneden door oprichter Wilfried Ameel en enkele andere prominente namen binnen de organisatie. Ook de burgemeesters van Waregem en Roeselare zullen aanwezig zijn. Na dat event worden de maar liefst 12.000 stukken gratis verdeeld onder de zes verenigingen. Die kunnen ze dan verkopen om hun activiteiten te financieren.

Snoeptaart 2
Snoeptaart 3
De redactie