Nieuws

Afge­brand bedrijf HVP in Deer­lijk: woning van eige­naar is voor­lo­pig bureau

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De zaakvoerders van het verlichtingsbedrijf dat vorige vrijdag helemaal in de as gelegd is in Deerlijk blijven niet bij de pakken zitten. Ze werken momenteel met het hele team van bij de eigenaar thuis. De leveringen van verlichting gebeuren intussen in een loods die ze huren op het industrieterrein. 

Gilles Van Parys runt samen met zijn vader Harry het verlichtingsbedrijf in Deerlijk dat vrijdag in vlammen opging. Al het personeel werkt nu in zijn woning. Harry Van Parys: "We zijn voorlopig bezig in een privéhuis waar we de slaapkamer, de woonkamer en de hal ingenomen hebben om de mensen toch comfortabel te kunnen laten werken, ondanks alles. Maar het is de bedoeling dat we vanaf morgen naar een nieuwe locatie gaan, we hebben een magazijn gehuurd en daar komen morgen van die bureaucontainers in."

Onwezenlijk

Het bedrijf is de leveranciers erg dankbaar, want die doen er alles aan om hen snel opnieuw producten te leveren. Gilles en Harry waren zelf bij  klanten vrijdag. Ze repten zich in allerijl naar Deerlijk. "Vraag me niet meer hoe of wat. Het is zo onwezenlijk. Toen ik ter plaatse kwam was ik vooral zeer blij dat mijn medewerkers buiten waren. Dat was voor mij het belangrijkste. Als ik toekwam zag ik de rijkdom van het bedrijf meteen staan en dat was voor mij het belangrijkste."

Brand Deerlijk
Nieuws

Bekijk hier de ravage vanuit de lucht daags na brand in Deerlijk

"Als ik toekwam zag ik mijn personeel, de rijkdom van het bedrijf meteen staan, en dat was voor mij het belangrijkste."

Gilles Van Parys
Heropstart1
Heropstart2
Heropstart3
Kate Baert