Nieuws

Adem­be­ne­men­de stunts op Fly-In Moorsele

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Wie van adembenemende stunts met vliegtuigen houdt, kon dit weekend zijn hart ophalen in Moorsele. Stuntteams lieten een sterk staaltje van luchtacrobatie zien op de Fly-In. Maar ook helikopters en oldtimers konden met hun vliegdemonstraties de zowat 6000 toeschouwers bekoren.

De gerenommeerde stuntvliegers ‘Belgian Pitts Team’ zijn aan het werk op de Fly-In op het vliegveld in Moorsele. Het is een lokaal, West-Vlaams team, maar met een internationale reputatie.

Whats App Image 2024 07 07 at 14 30 16

Moorsele is een authentieke graspiste. Toeschouwers kunnen gratis binnen. En dat maakt de Fly-In ook wel bijzonder. De vliegdemonstraties van verscheidene oldtimervliegtuigen brengen een stukje luchtvaartgeschiedenis tot leven, zoal de Tipsy trainer, een toestel uit 1937. “Momenteel is er één luchtwaardig in heel de wereld en die staat permanent gestationeerd in Moorsele op het vliegveld. Van dat type zijn er eigenlijk ooit 18 gebouwd geweest. Er zijn er momenteel nog 3 in de wereld”, vertelt piloot Christophe Sedeyn.

Ook Tom Brackx van Fly-In Moorsele geeft een vliegdemonstratie met de Baby Jodel: “Het toestel is een dikke veertig jaar oud nu. Het staat al twintig jaar op het vliegveld van Moorsele en we willen het daar ook houden. Het heeft zijn charme en er zijn er ook slechts twee in België.”

Whats App Image 2024 07 07 at 14 30 09
Stefaan Six
Siel Vandorpe