Nieuws

Acid en Knok­ke Off val­len in de prij­zen op De Jamies

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Gisterenavond werden in Oostende de Jamies uitgereikt. Dat zijn awards voor de beste Vlaamse online video content. Onder andere youtuber Acid en de populaire reeks Knokke Off vielen in de prijzen. 

De awardshow vond voor de vierde keer plaats en is een initiatief van creatief bureau Hurae en Filmfestival Oostende. De avond begon met een Rode Loper-evenement, waarna maar liefst 18 awards werden uitgereikt. De winnaars werden zowel door een vakjury als door het publiek geselecteerd.

"De Jamies zijn ontzettend belangrijk omdat er vroeger te weinig aandacht was voor de online creators. We willen die makers daarom op een platform zetten en merken dat de aandacht ervoor groter wordt. Ook de mainstream media omarmen vandaag de online creators en dat is heel leuk", zegt organisator Hannes Coudenys. 

"Ook de mainstream media omarmen vandaag de online creators en dat is heel leuk."

Hannes Coudenys, organisator

Heel wat West-Vlaamse winnaars

De populaire reeks Knokke Off, met Pommelien Thijs en Willem De Schryver, sleepte de fictieprijs in de wacht. Elodie Gabias kon een beeldje vergaren voor haar short form content. Net als elk jaar ontbrak ook Acid niet:  hij ging met de Long Jamie naar huis. "Ik zie elke dag de commentaren onder mijn video's en weet dat mensen mijn content leuk vinden. Maar dit is een erkenning van iets hogerop. Dus dat voelt goed."

In de categorie nieuw talent ontving de Zwevezeelse Anastasya Chernook de Streamz award voor Rising Star. 

Extra show in 2025

Ook in 2025 krijgen De Jamies opnieuw een plek op het Filmfestival Oostende. Naast de reguliere show zal er de avond voor De Jamies Awards een extra show georganiseerd worden: De Jamies voor Business. “Steeds meer bedrijven en organisaties trekken de kaart van online content: ze werken samen met influencers of hebben een in-house creative team dat content ontwikkelt van hoge kwaliteit. Ook zij krijgen met dit nieuwe initiatief de kans om in de prijzen te vallen”, zegt Peter Craeymeersch, festivaldirecteur van Filmfestival Oostende.

Laurens De Jaegher
Stefaan Kerger