Nieuws

Acid defi­ni­tief niet in beroep: Ik hoef van hen niet meer te horen dat ik onschul­dig ben”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Youtuber Acid uit Blankenberge gaat defintief niet in beroep. Dat zegt hij in een nieuwe video op Youtube. Nathan Vandergunst, zoals Acid in het echt heet.

"Vandaag was de allerlaatste dag dat ik in beroep kon gaan, maar ik heb beslist dat niet te doen. Het is tijd om het hier te stoppen," opent Vandergunst zijn nieuwe video als Acid. Hij is onlangs veroordeeld tot drie maanden cel met uitstel, 800 euro boete en een schadevergoeding van 20.000 euro. Voorlopig, want dat bedrag kan nog oplopen.

Vandergunst kreeg die straf voor onder meer laster en elektronische belaging. Hij had in mei vorig jaar in een video enkele namen van ex-leden van studentenclub Reuzegom bekend gemaakt, na de dood van Sanda Dia tijdens een doop. Eén van hen en zijn ouders, hadden hem gedagvaard.

ACID

Belga

"Crowdfunding stopt hier"

De fans van Acid vonden de veroordeling onterecht, en startten een crowdfunding om de schadevergoeding te kunnen betalen. Dat leverde meer dan 170.000 euro op. "Vanavond stopt die crowdfunding en zet ik dat geld vast op een rekening tot duidelijk is hoeveel de schadevergoeding nu is," zegt Acid. "Daarna gaat het geld naar die schadevergoeding, de rest gaat naar de papa van Sanda Dia en zijn goed doel. Dat was het enige wat ik nog wilde horen: de papa van Sanda en zijn vrouw vonden het mooi wat ik heb gedaan."

De zaak stopt voor Nathan Vandergunst, al was zijn advocaat nog liever doorgegaan, getuigt hij in de video: "Mijn advocaat Walter Vansteenbrugge wou naar Straatsburg, naar het Europees Hof voor de rechten van de Mens omdat hij het zo oneerlijk vindt. Maar voor mij stopt het hier: ik ben al mijn vertrouwen in justitie kwijt. Ik hoef van hen niet nog te horen dat ik niets misdaan heb: ik weet het zelf ook wel."

Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse